fbpx

Så effektiv er en imprægnering af din fliseterrasse

Så effektiv er en imprægnering af din fliseterasse

Efteråret er sat i gang, og der er ikke længe til at dine fliser kommer til at møde store mængder regn, alger og snavs. Hvis du lige har fået lagt fliseterrasse i år og i samme omgang blevet imprægneret, bør dine fliser fint kunne klare sig igennem det våde vejr. Men er dine fliser ved at have nogle år på bagen, vil det være en god idé at imprægnere dem påny. Nye fliser er ofte overfladebehandlet med imprægnering, sådan at snavs og alger ikke sætter sig fast. Men sådan en overfladebehandling bliver slidt af med tiden så fliserne bliver porøse og modtagelige over for uønsket vækst af mos og flisepest. Porøse fliser er også mere sårbare over for frostskader, da regnvand lettere trænger ned i flisen. Når vandet så fryser og udvider sig i vinterkulden, er der risiko for at flisen sprækker.

Bedste Finn hos BedsteService, har lavet en test af fliseimprægneringens effektivitet. På billedet herunder viser han, hvordan effektiviteten af imprægneringen stiger, jo flere behandlinger flisen har fået.

Effektiviteten af fliseimprægnering

Område 0: Ingen imprægnering

Område 1: Flisen er her behandlet med ét lag imprægnering

Område 2: Flisen er her behandlet med to lag imprægnering

Område 3: Flisen er her behandlet med tre lag impægnering

Bedste Finn’s imprægneringstest viser tydeligt, hvordan regnvandet trænger ind i flisen, der ikke er blevet imprægneret. På område 1-3 af flisen ses hvordan vandet har haft sværere og sværere ved at trænge ind. Ved flisens område 3, der er blevet behandlet med tre lag imprægnering, har vandet næsten ikke kunne trænge ind i flisen. Her er flisen dermed optimalt beskyttet imod uønsket vækst af alger og flisepest, men også imod frostsprængninger.

Kunne du godt bruge Bedste Finn eller en af hans kollegaers hjælp til at imprægnere din fliseterrasse inden det våde efterårsvejr for alvor melder sig? Send din opgave ind til BedsteService, så vil en Bedste kontakte dig for nærmere aftale.