fbpx

Bedste Arnes råd til haven

Bedste Arnes smukke have

Anlægsgartnerens have

Mød Bedste Arne – en nu 72-årig pensioneret anlægsgartner, og ‘Bedste’ ved BedsteService.
Som man nok kunne forvente, har en anlægsgartners egen have en del at byde på. I Bedste Arnes have finder du blandt andet:

  • formklippede enebærbuske
  • springvand og skulpturer
  • en dufthave
  • klassikere som staudebede og rhododendron

Gennem sin mange årige karriere har Arne tegnet og anlagt alle slags haver for både private og virksomheder. Som ‘Bedste’, kan Arne hjælpe dig med at tegne din drømmehave og få den til at stå ligeså skarpt som hans egen.

Billede af Dufthave hos Bedste Arne
En forgrund med lavendel og duft azalea og baggrund med nogle af roserne.

Dufthaven

Arne har planlagt sin have efter både udseende og formål. En del af haven er nemlig blevet anlagt til at spille på duftesansen.
I dufthaven har Arne blandt andet plantet:

  • Duft Azalea (løvfaldende rhododendron)
  • Roser (omkring 200 stk.)
  • Lavendel
Dufthaven med udsigt til idylliske træer og skur i haven.

En livlig have er et kendetegn for Arne have der er fyldt med utraditionelle og fantasifyldte løsninger. Én måde Arne har lavet et twist på en traditionel løsning er med hans blomsterhæk. I stedet for den almindelige bøgehæk har Arne valgt at give haven mere luft og mere farve ved at plante en blomsterhæk.
Hækken består af havefuchsia som blomstrer i forskellige farve alt efter hvilken underart den er. I Arnes have har han 16/17 forskellige fuchsia arter, ud af de omkring 70 der findes.

“Ud af 5000 kvm har jeg kun 70 kvm græs. ”

– Resten består af bede, træer og smukke opdelinger i haven.

38 formklippede thujaer vægter også højt i konstruktionen af Arnes have. Disse thujaer klippes i mange forskellige former, hvoraf nogle af de mest udprægede er én i formen af en påfugl og en anden i formen af en tudse.

Livet som anlægsgartner

Efter 5 år i lære, som det man i 1965 kaldte planteskolegartner, stod Arne i et job som gartner og produktionsleder på en lokal planteskole nær Randers. Efter 18 år som planteskolegartner startede Arne eget firma i 1988, som 37-årig.

“De råd og regler jeg lærte dengang, holder stadig – selv med klimaforandring og andre leveforhold i dagens Danmark, så læner havekulturen sig stadig op ad de gamle principper.”

Bedste Arne sammen med sin forhenværende formand Ida

Nye kræfter i forretningen

Arne har siden 1988 til 2016 drevet ‘Den Gamle Gartner v/ Arne Knudsen’, som i dag er ejet af hans gamle formand i forretning, Ida. I dag, hedder firmaet IHK Anlæg og ejes stadig af selv samme kvinde som overtog, for 7 år siden.

Passion og have i udvikling

Selv efter sit lange virke som både frilandsgartner og anlægsgartner, så har Arne stadig meget interesse for feltets udvikling.

Arne har for nyligt deltaget i et kursus i biodiversitet, ved Sandmosen i Nordjylland. Han nyder nemlig stadig at udvide sin viden og kunnen indenfor havedrift, og følger skarpt med i de forandring g tendenser der udspiller sig i de danske haver.
Vil du vide mere om Arnes tips til nemt at integrerer biodiversitet i din egen have? Så kan du læse vores blog ‘Biodiversitet i hverdagshaven‘.

Hvor finder jeg en billig anlægsgartner?

Hos BedsteService har vi pensionerede anlægsgartnere og andre haveeksperter, klar til at bruge deres mange års erfaring til at hjælpe med planlægning, opbygning og vedligehold af haver.
Læs mere om hvad du kan få hjælp til, både i hus og have hos BedsteService. https://www.bedsteservice.dk/

Hvordan øger jeg min haves biodiversitet?

Lær hvordan du nemt kan få implementeret biodiversitet i din have, uden at skulle ofre havens nytte eller skønhed.
Se mere om biodiversitet i hverdagen på https://www.bedsteservice.dk/

Hvad skal jeg bruge til haverenovation?

Skal du have renoveret eller omstruktureret din have, så har du brug for en anlægsgartner. Få billigt hjælp til din have med BedsteService, hvor pensionerede anlægsgartnere og haveeksperter står klar til at hjælpe. Find din hjælp her: https://www.bedsteservice.dk/