fbpx

10 spiselige og prydende planter du stadig kan nå at sætte i højbedet

højbed med efterårsplanter

10 spiselige og prydende planter du stadig kan nå at sætte i højbedet

Spiselige planter til sensommer-højbedet

Hvis du er til den spiselige køkkenhave, er der flere forskellige grøntsager og bladgrønt du fint kan nå at så og plante i højbedet her i det tidlige efterår. Radiser og majroer giver for eksempel en dejlig sprødhed til salaten, og bliver gerne mildere i smagen når de vokser om efteråret frem for forår/sommer. Og så vokser de hurtigt og kan nå at blive klar til høst i løbet af efteråret.

Rucola, spinat og asiatisk kål/ savoykål er ligeledes hurtigvoksende, lette at have med at gøre i haven og kan bruges i salater, wok og andre steder i maden, hvor der ønskes tilsat et friskt og sprødt bid.

Du kan også sætte hvidløg, der trives ved at vokse gennem vinteren og står klar til høst næste sommer.

radiser
Pryd dine højbede med sensommerblomster

Det er hurtigt at få højbedet til at lyse op igen til efteråret ved hjælp af prydende planter og græsser. Hvis du gerne vil sætte mere hårdføre planter, der også kan holde ind i vintermånederne, er der faktisk mange muligheder. Vores favoritter er Prydkål/pyntekål, Efterårslyng og Prydgræsser

Disse planter er alle mere eller mindre vedligeholdelsefri efter at de er plantet i jorden, og de er både hårdføre og kønne at kigge på.

Bland for eksempel forskellige prydgræsser med lyng i et højbed, og nyd synet hele efteråret og ind i vintermånederne også.

Har du brug for en hånd til at gøre højbedene eller haven efterårsklar? Bestil en Bedste og få besøg af en sød og dygtig pensionist, der gør haven fin for dig.

lyng