fbpx

Snerydning – Tips & Tricks

mand skovler sne i midtjylland

Snerydning – Har du styr på reglerne?

Vinteren kommer hvert år, men alligevel overraskes vi danskere, når den første sne falder.
Dét er i hvert fald noget, vi hos BedsteService kan nikke genkendende til….

Om sneen fremmer følelser af glæde over sæsonens skønhed, eller om det er en anelse irritation over at skulle bruge tid på at rydde fortovet om morgenen, det er svært at sige. Sneen falder dog uanset, og den forpligter.
De fleste danskere er nok velbekendt med, at man skal salte på eget fortov… men er reglerne ens for alle uanset boligtype? For at undgå uheld på de glatte fortove, veje og stier over vinteren, har vi listet de vigtigste ting at have styr på inden sneen falder.

Kort fortalt:

  • Grundejere ud til en offentlig vej skal rydde fortovet, når det sner.
  • Hvor der er pligt til at rydde sne, er der altid også pligt til at gruse eller salte.
  • Sne skal ryddes fra kl. 7.00 til 22.00 alle dage undtagen søndag, hvor rydning først skal starte kl. 8.00
  • Afhængigt af kommune skal grundejere med privatvej eller sti rydde sne både på kørebane, fortov og sti.

Har du ikke tid til at rydde sneen regelmæssigt? Bestil en Bedste til at hjælpe dig med at holde din grund sikker for dig og dine naboer.

Glatførebekæmpelse med andet end salt

Vejsalt er hverken godt for naturen eller os – og der er heldigvis flere andre muligheder. For at undgår at du slæber salt med ind i stuen og ødelægger dine nye lædersko er der mulighed for at bruge andre midler mod glatte sti og fortove.
Den klassiske og klart den bedste for vores haver er brugen af grus og sand. Da disse er naturlige produkter der normalt er at finde i haven er dette en god løsning. Har du ikke noget sand kan du også anskaffe dig UREA. UREA er en organisk kvælstofforbindelse, produceret af dyreurin. Spredningen af UREA er mindre skadeligt for os, vores dyr og vores have.

Mangler du inspiration til generel håndtering af både huset og haven i vintermånederne? Læs vores guides til, hvad du ikke må glemme inden vinter.

Vi har fundet vores informationer på borger.dk – Vi anbefaler, du gør det samme, hvis du er i tvivl om reglerne i din kommune.

Hvad koster snerydning?

Kommunen rydder den offentlige vej gratis. Du kan bestille en Bedste som kan hjælpe med at holde dit fortov og sti fri for sne. Lav enten en enkelt eller fast aftale og gå fri for at bekymre dig om sne.

Hvor ofte skal man salte?

Saltning skal gerne foregå to gange i døgnet, men kan øges hvis der sner meget og man af flere omgange er nødsaget til at fjerne sne og salt. Salt på veje og fortove virker ikke ved lave minusgrader men virker bedst, når temperaturen er omkring frysepunktet.

Hvornår skal man rydde sne?

Mandag til lørdag skal der ryddes mellem kl. 7.00 og kl. 22.00. Om søndagen skal der først ryddes fra kl. 8.00 til kl. 22.00.

Kan man salte på sne?

Det er bedst at fjerne sne, før du salter. Selvom salt smelter sneen en smule, skal der ikke meget til, før saltet opløses og ikke længere virker mod det glatte fortov.

Hvad kan man bruge i stedet for salt?

I stedet for vejsalt er det muligt at bruge fin grus. Ellers er det også muligt at benytte calciumklorid, hvilket sælges i store sække – ligesom vejsalt.