fbpx

Kogekone med livslang erfaring – mød Bedste Irma

Kogekone Bedste Irma møller

Kogekone med livslang erfaring – mød Bedste Irma

Mød Bedste Irma. Hun har en spændende karriere bag sig – hun er nemlig kogekone.

Som kogekone har Irma gennem mange år arrangeret mad til både små og store selskaber, festligheder og sågar til de royale. Jubilæumer, konfirmationer, og julefrokoster er blot nogle af de arrangementer der kan nævnes, som nyder gavn af Irmas kogekundskaber.
Men hvad er en kogekone egentlig?

En kogekone er selvlært person, der forstår at lave god dansk mad til selskaber.

– Fortæller Bedste Irma.
Når du bestiller Irma til at lave mad til din fest, starter I ud med at mødes og tager en snak om ønskerne til menu’en. Hun kan stå for hele menuen eller blot lave nogle af retterne efter ønske. Maden kan hun lave i det køkken, der er til rådighed til festen eller forberede hjemmefra og transportere med i varmekasser.

”Der er tit specifikke ønsker til retter og smagsretninger, eller der skal tages højde for glutenfri diæt, vegetarkost eller allergier. Derfor mødes jeg gerne på forhånd og får afstemt hvilken mad og hvor mange retter, der ønskes.”

Vugge af kransekage – anretning af Irma Møller

Irmas passion for god, hjemmelavet mad startede i hendes første job hos Slagter Petersen i Hadsten tilbage i 1966. Den gamle slagterforretning lå dér, hvor Modelbane Europa ligger i dag.

”Hos slagteren lavede vi selv hjemmelavede frikadeller, suppe og leverpostej. Men mine evner inden for hjemmelavet mad tog rigtig fart, da jeg kom til slagterafdelingen i Hadsten Centerets supermarked, “PO Superland”, i 1976. Her var vi tre piger fra hver sin slagterforretning, der begyndte at lave mad til selskaber, og jeg fik ansvaret for at planlægge indkøbet.”

Prinsesse Bendikte spiste med, så jeg er skam kongelig hofleverandør også

Et af de store stævner, som Irma har arrangeret forplejning ved, var VM i handicapridning på Vilhelmsborg i 1999. Her deltog ikke mindre end 2.500 gæster til måltiderne hver dag i 10 dage.

“Prinsesse Bendikte spiste med, så jeg er skam kongelig hofleverandør også”, siger Irma med et smil. “Når prinsesse Natali var på Vilhelmsborg og kunne se, at vi var der med feltkomfuret, så ville hun over at spise hos os.”

Foto: Vilhelmsborg.dk

I dag er Irma pensionist, og hun er et kendt ansigt i Hadsten, hvor hun har serveret for mange af byens indbyggere til både firmafester og private fester. Blandt andet Hadsten skoles julefrokost for lærerne.

Med et ønske om fortsat at benytte sine evner som kogekone, er Irma blevet en del af BedsteService. Her står hun nu klar til at lave mad til din fest!

Kunne du tænke dig at få hjælp af Irma med hendes kogekundskaber til din næste fest? Indsend din opgave eller kontakt BedsteService direkte for nærmere aftale.