Bedstemor Annes opskrift på julens bedste vaniljekranse
De bedste opskrifter på julens kager og godter går ofte i arv i familien. Det gælder sig også for vores søde Bedster, som vi har spurgt efter et par gode råd til julebageriet. I dag deler vi Bedstemor Annes opskrift på helt traditionelle vaniljekranse.
Det skal du bruge:
250g mel
175g margarine
150g sukker
75g hakkede mandler
1 stang vanilje
1 æggeblomme
En kødhakker – gerne med stjerneformet hul.
Sådan gør du:
- Smut mandlerne og hak dem fint eller kør dem igennem en persillehakker.
- Brug hænderne til at smuldre mel og margarine sammen i en skål.
- Skrab vaniljemasse ud af vaniljestangen. Hvis du maser vaniljemassen sammen med en lille smule sukker, bliver det lettere fordelt i dejen.
- Hæld sukker, vanilje, æggeblomme og hakkede mandler i skålen med mel og margarine og bland det hele sammen til en glat dej med håndkraft. Varmen fra hænderne får dejen til at samle sig.
- Kør dejen igennem en kødhakker indstillet på det stjerneformede hul for at få den traditionelle vaniljekranse-form. Dejstrimlerne deles i passende størrelse og samles til kranse. Alternativt kan du rulle dejen til lange pølser og forme kransene herfra. Pølserne skal være på tykkelse med en lillefinger.
- Læg vaniljekransene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bagt i en forvarmet ovn ved 200 o Bages i cirka 8 min. Hold øje med vaniljekransene og tag dem ud, når de får en gylden farve.
- Lad kransene køle af på en rist til de er helt kolde og sprøde. Opbevar i en lufttæt kagedåse eller beholder.
Se om du kan få flere gode opskrifter ud af vores Bedster, som også gerne kommer og hjælper dig med hverdagens mange opgaver. Hos BedsteService kan du bestille en Bedste til at hjælpe med f.eks. rengøringen, vasketøjet, indkøb, børnepasning og meget mere. Kontakt os idag og hør, hvordan vi kan gøre din hverdag lettere.