fbpx

Få nemt bradepanden ren igen efter julemaden

Ren bradepande ved køkkenvasken

Få nemt bradepanden ren igen efter julemaden

Efter julemadens stegen og bagen trænger de fleste bradepander til en kærlig hånd og en god klat sæbe. De fleste af os kender turen med at stå og skure og skrubbe i hvad der føles som en evighed på de fedtede bradepander, og alligevel bliver resultatet sjældent som ønsket. Her får du BedsteService’s bedste råd til at få bradepanden ren igen uden at få sved på panden!

Brun sæbe – en gammel klassiker

Brun sæbe er ingen nyhed i køkkenet, og det er bestemt også en værdifuld hjælper! Er din bradepande let til middel beskidt? Følg disse trin for at få den så ren, at selv ikke bedstemor kunne have gjort det bedre:

  1. Smør bradepanden ind i flydende brun sæbe og dæk til med film. Lad bradepanden stå i blød gerne natten over eller mindst en time, hvis du ikke kan vente.
  2. Fjern filmen og skyl efter med varmt vand. Brug evt. en skuresvamp til let at rense det sidste fastbrændte fedt af med.
Salmiakspiritus – en klar vinder!

Hvis din bradepande er meget beskidt og fuld af fedt og forkullet snavs, så kan du med fordel bruge en lille smule salmiakspiritus til at få et skinnende rent resultat. Selv de mest fastbrændte fedtpletter har ingen chance imod dette trick!

  1. Læg din bradepande i en sort plastiksæk. Hæld en sjat salmiakspiritus svarende til ca. 2 spsk i bradepanden og luk sækken helt tæt til med en knude. Gør dette udendørs da salmiakspiritus har en meget skarp lugt.
  2. Lad bradepanden stå i den tætsluttede pose natten over. Det er dampene fra salmiakspiritussen der løsner skidtet fra bradepanden, så det er vigtigt at plastiksækken er lukket helt tæt.
  3. Næste dag tager du bradepanden ud af posen (stadig udendørs) og tager bradepanden med ind under den varme hane. Nu vil alt skidt være let at skylle af, og bradepanden er så god som ny.

Vi håber, at du kunne bruge dette trick til en lettere rengøring. Har du brug for yderligere hjælp til rengøringen eller andre af hverdagens mange opgaver derhjemme? Hos BedsteService kan du bestille en Bedste til at løse både huslige og håndværksmæssige opgaver i hjemmet. Vi har mange søde seniorer, der står klar til at hjælpe dig. Du kan booke hjælp via vores formular på hjemmesiden – Læs mere her.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *