fbpx

Få malet væggene inden foråret

Senior mand holder sin malerbørste og smiler
Tid til forandring?

BedsteService har samlet en række gode råd til dig, der vil male en væg eller flere indendørs rum inden foråret, og havesæsonen starter.

Foretrækker du at lade andre klare malerarbejdet, kan du også sende din opgave til BedsteService via kontaktformularen her. Så får du hurtigt hjælp af en dygtig Bedste, så stuen kan blive klar til foråret.

Valg af farve

En god gang maling er en nem måde at give stuen nyt liv på. Vælg en klassisk hvid farve, eller svar det grå vintervejr igen ved at vælge en mere modig farve.
Er du i tvivl om farven, er det en god idé først at købe farveprøver i dit lokale byggecenter. Mal en mindre træplade i den ønskede farve. Nu kan du nemt teste, hvordan farven tager sig ud i de forskellige rum. Husk at prøve i både sollys og kunstlys.

Pletspartling

Når farven er valgt, skal du forberede væggene – det giver det pæneste resultat. Det gør du ved at spartle eventuelle borrehuller.

Rens først for overskydende puds omkring hullerne. Herefter kan du pletspartle en til to gange.

Tør så overfladen over med en fugtig svamp og lad det tørre.

Til sidst kan du slibe overfladen, til den bliver flot og ensartet.

Den sidste forberedelse

Nu kan du gå i gang med at dække af.
Til gulvet kan du sagtens bruge gamle aviser – det er billigt og beskytter fint mod malerpletter. Husk blot at holde øje med, at store klatter våd maling ikke trænger igennem og at tørre af for tryksværte. Du kan også klippe nogle store affaldssække op og bruge til gulvdække mod malerpletter.
Har du budgettet til det, kan du købe et malertæppe. Det kan bruges flere gange, og pletter af våd maling trænger ikke igennem.
Brug malertape til at dække lister og karme.

Pensel eller rulle?

Når du skal male en væg, anbefaler BedsteService, at du bruger både pensel og rulle. Brug flere størrelser, da det gør arbejdet nemmere, når du skal male i hjørner og omkring stikkontakter, radiatorer osv. 

Mal først “kanterne” med en pensel. Mal hjørner, omkring karme, bag vandrør og andre steder, det er svært at nå med malerrullen. Mal herefter de store områder på væggen med en rulle.

Mal vådt i vådt

Undgå strøg fra pensel og rulle ved at male vådt i vådt.

Er væggen stor, kan det være svært at nå at male kanterne færdig før, malingen er tør. Her er det en fordel at være to personer.

Du kan altid bestille billig malerhjælp fra BedsteService, hvis du mangler en hånd til at male en væg – eller fire. 

Mal ad flere omgange

Mal mindst ad to omgange for at opnå det pæneste resultat. 

Læs altid på malerbøtten, hvor lang tørretid malingen skal have, før der kan males ovenpå med det næste lag.

Fjern malertape

Når du er helt færdig med at male, kan du med fordel fjerne malertapen, mens malingen stadig er våd. Så får du en skarp kant og undgår at rive tør maling med af.

Få hjælp til malerarbejdet og hold fri i stedet

Har du ikke har tid eller lyst til selv at kaste dig over det store malerprojekt?

Leder du efter et godt tilbud på malerarbejde?

Så har du fundet det rette sted!

BedsteService står klar med dygtige maler-Bedster med et livs erfaring i de rigtige teknikker.

Hos BedsteService kan du få hjælp til at male væggen, male vinduer, male loft m.m. Vi har tid til at hjælpe dig, når det passer dig bedst. 

Send os din maleropgave på vores kontaktformular, så vil du hurtigst muligt blive kontaktet af en dygtig Bedste.