fbpx

Gør dine udendørs krukker efterårs- og vinterklar

krukke med død plante i vinterkulde

Gør dine udendørs krukker efterårs- og vinterklar

Har du fine sommerplanter stående i krukkerne endnu, eller mere eksotiske planter, du ikke ønsker at miste til vinterens nattefrost? BedsteService giver dig her nogle tips til at beskytte planterne bedst muligt mod det kommende kolde vejr.

Eksotiske planter som citrus, oliventræer og kamelia tåler ikke kulde og nattefrost ret godt. De fleste sommerplanter sat i krukker er også meget udsat. Se vores oversigt her over muligheder for at beskytte planterne. Har du brug for en hjælpende hånd med forberedelse af krukker og have inden efterår og vintervejr for alvor begynder? Send os din opgave, og du vil blive ringet op af en Bedste med grønne fingre, som er klar til at hjælpe dig.

Hus eller udestue

Hvis du har sarte planter i krukkerne, som sommerblomster og eksotiske planter, kan det være en god idé sætte dem helt ind i huset eller udestuen, så de er sikret imod nattefrost. Har du en garage eller et isoleret skur eller vaskerum, kan dette også fungere – vær dog opmærksom på at planterne stadig får lys.

Overdække og isolering

Du kan også sætte krukkerne i læ under carporten og isolere jorden. Isolering kan laves i form af gamle tæpper eller bobleplast, men hvis krukkerne også gerne må pynte lidt, fungerer gran-grene eller halm også godt som isolering. Hvis du ikke har en carport, kan du også overdække planterne med bobleplast eller tæpper for at give en smule isolering.

Hortensia-planter er et godt eksempel på planter, der ofte fint klarer sig igennem den milde danske vinter. Derudover er det en populær plante til krukkerne, og behøves ikke nødvendigvis at blive udskiftet hver sommer, da de normalt kan overvintre udendørs. Men dæk gerne med gran eller halm for en sikkerhedsskyld. Du kan for eksempel binde gran-grene sammen i form af en kegle, så det ligner et juletræ, eller lægge halm og pynte med juleæbler. Æbler kan spiddes på en pind og sættes i krukkens jord – så er der også lidt mad til fuglene.

Drivhus

Inden nattefrosten for alvor tager fat, kan drivhuset være en nødløsning til beskyttelse af dine planter i krukker. Men drivhuse isolerer ikke specielt godt, og når frosten for alvor tager til, bliver drivhuset lige så koldt som den udvendige temperatur – så denne løsning anbefales ikke, når nattemperaturen falder til under 10 grader.