fbpx

Mød Hans fra Hørning

Billede af Bedste Hans Andersen

Maskinmester, kaptajn og pensionist
– alt sammen i én mand.

Hans, som er uddannet maskinmester har i det meste af sit liv elsket at sejle. For nogen et kontrastfyldt interessefelt, men ikke for Hans, da han kunne kombinere de to interesser på sit job. I mange år arbejde Hans nemlig for ‘Det Blå Danmark’ hvor han arbejdede med at sælge og lagre brændstof til skibe.

Med et liv fyldt med alt fra hobby, arbejde, familie og lokalområde har det dog til tider ikke været nemt at komme på havet i fritiden, men…
“Da jeg blev pensioneret, startede jeg igen med at sejle.”

På grund af Hans passion for at sejle og sine mange projekter, arbejder Hans primært for BedsteService fra oktober til maj.
Arbejdet som ‘Bedste’ er styret af hver individuel ansatte og jobbet kan derfor tilpasses til en travl livsstil.
Læs mere om at være ‘Bedste’ her.

Nu til dags bruger Hans en del af sin sommer på at sejle med fragtskibet Caroline S.
Alle ombord på skibet er frivillige, og gør det for at dyrke deres hobby og for at holde liv i skibet, der blev opført i 1959. De penge fragtskibet tjener på at sejle går udelukkende til restaurering, opbevaring og drift af skibet.
Her på skibet er Hans maskinmester og var sidste år med på turen fra Svendborg til Musholm med fiskefoder til fiskefarmene.

Til venstre ses Caroline S. lastet med fiskefoder til Musholm og til Højre ses skibet på vej under Storebæltsbroen.

For at følge med i Caroline S. rejse og se mere til hvordan det fungerer, så kan du blive en del af deres Facebook gruppe.

Om Caroline S. fortæller Hans;
“De andre er også pensionister på skibet, og vi har også nogle enkelte unge praktikanter med (som er under uddannelse, så de er kun med i en uges tid).
Vi sejler fiskefoder fra Haderslev til Musholm i Storebælt, til en fiskefarm deroppe.”


Midtfor ses Hans på fragtskibet Caroline S. Ved sin side har han én af styrmændene om bord samt turens praktikant.

Sommer med vind i sejlene

Hans sejler ikke kun med fragtskibet Caroline S., for sommeren bliver også brugt på at flytte sejlbåde for folk.
Denne sommer står den på flere ture.
Én tur går med at sejle en sejlbåd fra Palermo til Marseille, hvor Hans er kaptajn. På denne tur sejler han båden til Marseille, hvor ejerne af båden vil hente den.
En anden tur går fra Gran Canaria til Grenaa, som tager omkring 1 måned, hvor Hans er styrmand. Under denne tur er ejerne med, men har brug for erfarne sejlere, da båden er stor og det kræver specielle papirer til at sejle den type båd.

Hans har selv haft sejlbåd i mange år. Sidste år var Hans af sted fra maj til midt september, på sin sejlbåd, hvor han rejste rundt i Europa. Når Hans ikke sejler, står båden i Marselisborg havn og pynter på den aarhusianske kaj.

Erfaringen bliver godt brugt

Hans har gennem sit arbejdsliv og selv nu i sin pension været meget aktiv. Derfor har han erfaring med alt fra havearbejde til det mere tekniske, som VVS og el-arbejde.

Færdighederne kommer fra et langt liv hvor han selv har sat sine huse i stand.
Han og sin kone har oven i købet også lejligheder som de lejer ud, hvor Hans har sat dem i stand og også agerer pedel/vicevært. Men der siger Hans, at fordi hans lejere er så gode, så er der sjældent meget arbejde i det.

Hørning – en by med kultur og nærvær

Til dagligt bor Hans i Hørning, sammen med sin kone.
Hørning har masser at byde på og har været hjem til Hans og sin familie i mange år.
Hans deltager i flere af byens lokale tiltag og har blandt andet været med til frivilligt at ombygge loftet på det gamle rådhus, til et borgerhus kaldet ‘rådhusloftet’, som fungerer som et samlingssted for store og små i byen.

Hans forklarer at han nyder at have mange bolde i luften og ser sig selv som stadig åben for nye udfordringer.

Tage Silkeborg handyman fra Bedste Service

Vil du være ‘Bedste’?

Bliv en del af vores team af erfarne seniorer med erfaring indenfor håndværk og havearbejde.
Få men seniorjob med frihed.

Kan man få et deltids seniorjob?

Der er mange muligheder for jobs og anden aktivering under din pension. Få et job hos BedsteService og bevar kontrollen over din tid og dine interesser. Læs mere om seniorjob hos BedsteService.

Hvad er et seniorjob?

Hos BedsteService bestemmer du selv! Som seniorer er der mulighed for at administrere din egen arbejdstid og bruge den på præcis de opgaver der giver mening for dig. Se mere om et seniorjob hos BedsteService her.

Hvor kan jeg få hjælp fra en Handyman?

Bor du i Midtjylland og omegn, så kan BedsteService hjælpe dig. Få hjælp til haven, huset eller hverdagens små og store opgaver, med BedsteService.