fbpx

Vores Bedste råd til effektiv og skånsom rensning af din fliseterrasse

rensede fliser terrasse

Vores Bedste råd til effektiv og skånsom rensning af din fliseterrasse

Brun sæbe

Hvis dine fliser ikke er særlig beskidte eller kun har lette belægninger af snavs og alger, kan du rense fliserne med en opblanding af vand og brun sæbe. Du kan lave en opblanding af 1,5 dl brun sæbe og 5 liter vand. Brug en stiv kost til at skrubbe opløsningen på fliserne. Husk at skylle efter med rent vand, for at undgå at sæben efterlader en hinde på fliserne.

Kost og sand

Du kan også vælge at bruge noget grovkornet sand – f.eks. fugesand – til at slibe skidtet af dine fliser. Hvis du fejer sandet rundt med en stiv børste eller en skrubbe, virker det lidt som sandpapir på dine fliser, og fjerner løstsiddende snavs.

Højtryksrenser / patio cleaner

En højtryksrenser monteret med en terrassevasker, også kaldet en patio cleaner, giver et bedre resultat til fliser, der er meget beskidte. Dog er det vigtigt at huske, at rensnings med højtryksrenser kan være hårdt for dine fliser, og kan gøre flisens overflade ru og mere modtagelig over for ny bevoksning af alger. Derfor anbefales det, at bruge en imprægnering på fliserne efter rensnings med højtryksrenser. Imprægneringen giver en ny belægning på fliserne, der beskytter mod vækst af nye alger. Husk også at feje efter med fugesand på de rene, tørre fliser.

Bedste Ove’s bedste råd til rensning af dine fliser

Hos BedsteService har Bedste Ove delt sin fremgangsmetode for den mest effektive og skånsomme rens af terrassefliser. Ove anbefaler fliserens, og han benytter selv produktet Alt-Rens fra Skalflex.

Sådan gør du med Alt-Rens
  1. Fjern eventuelle havemøbler, krukker og skidt som ukrudt, løst snavs og nedfaldne blade fra det område, der skal behandles. Området skal være frit tilgængeligt og tørt.
  2.  Alt-Rens opblandes med rent, koldt vand i det blandeforhold der er angivet på beholderen.
  3. Påfør opblandingen på flisearealet f.eks. med en lavtrykssprøjte, malerrulle, skurebørste eller pensel.
  4. Lad produktet sidde og virke i 2-5 døgn. Herefter kan du rengøre med vand og en stiv kost, for at fjerne de døde algerester.
  5. Husk at rengøre de anvendte redskaber i vand efter brug.

Hvis du bruger Alt-Rens skal døgntemperaturen minimum være +5oC , og produktet skal helst påføres ved 10 oC for optimal effekt. Derfor kan det være en idé at vente med fliserensning til foråret har taget ordentligt fat og nattefrosten er slut.

Hvis du ikke selv har mod på arbejdet med at rense terrassefliserne, kan du bestille en pensioneret havemand til at klare arbejdet for dig. Send din opgave ind til BedsteService, så finder vi den rette Bedste til at hjælpe dig.

Vigtigt – Husk fugesand!

Efter rensning af dine fliser er det vigtigt, at fylde fugerne op igen med fugesand. Her er det en god idé at bruge rigtigt fugesand, hvis du vil have et godt resultat, der også holder længe. Nogle anvender strandsand til at fylde i fugerne, men dette er ikke en særlig langtidsholdbar løsning. Strandsand består nemlig af små, runde sandkorn, der ikke kan pakke sig særlig tæt sammen til at udfylde fugen. Sandet vil derfor hurtigt blive skyllet ud af fugen og forsvinde. Fugesand består derimod af kantede sandkort, der kan fylde fugerne helt ud.

Det er også vigtigt, at fugesandet er helt tørt, når du fejer det ud på dine fliser. Så sikrer du at fugerne blive fyldt ordentligt op.